Rörmokare i Sälen hjälper dig att välja rätt värmepump

När du vill få ett behagligt inomhusklimat och samtidigt minska dina kostnader för husets uppvärmning är värmepump ett mycket effektivt alternativ. Våra rörmokare i Sälen är experter på värmepumpsinstallationer och kan hjälpa dig att finna den bästa lösningen för din fastighet.

Är du trött på stigande uppvärmningskostnader för ditt hus finns det möjlighet att minska dessa genom att installera en värmepump. Med en installerad pump kommer du att kunna spara in mellan 60-80 procent av dina energikostnader för husets uppvärmning. Det finns flera olika modeller att välja mellan och vilken typ som passar bäst för ditt hus beror en del på förutsättningar där huset är beläget. Om du planerar att installera en värmepump kan du kontakta oss på Dala VS som har rörmokare i Sälen som kan hjälpa dig välja rätt värmepump för din fastighet.

Hur du går tillväga

När du vill installera en värmepump bör du anlita en professionell rörmokare i Sälen för att erhålla rådgivning. En sakkunnig inom området kan inspektera din fastighet och omgivningarna för att ge förslag på vilken typ av pump som ger bäst effekt. Det finns flera olika modeller att välja mellan som bland annat luft-vatten, vatten-vatten och bergsvärme-vatten. Om du bor i ett landskap med ett kallare vinterklimat bör du installera ett vattenburet uppvärmningssystem då luftburna uppvärmningssystem inte klarar av att värma upp den kalla luften lika effektivt då temperaturen utomhus är mycket hög. Dessutom så värmer även ett vattenburet system upp varmvattnet i huset.

Viktigt att välja rätt effekt

När du ska installera en värmepump är det viktigt att du väljer en pump med rätt effekt. I ett hus som har ett värmeeffektbehov på 10 kW, vilket motsvarar cirka 25 000 kWh per år, ska man installera en värmepump som har en effekt på 5 kW, alltså hälften av fastighetens behov. Då kommer man kunna göra en energibesparing på mellan 60-80 %. Om du överdimensionerar kommer du ändå inte att kunna uppnå 100 % uppvärmning av din fastighet. Samtidigt är en större värmepump dyr, vilket gör att återbetalningstiden blir mycket lång, men även har en stor energiförbrukning. En rörmokare i Sälen som är proffs på värmepumpar kan hjälpa dig att välja en pump med rätt effekt så att du får ut maximalt av din investering.

Kontakta oss för mer information

När du ska installera värmepump kan du kontakta oss på Dala Värme & Sanitet Malung-Sälen som har rörmokare som är specialister på vattenbaserade värmepumpar och andra VVS tjänster. Du kan genom vårt formulär boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan komma ut till dig och inspektera din fastighet och omgivningarna för att kunna ge dig råd kring din investering och lämna en offert med ett konkurrenskraftigt pris.